dijous, 24 de març del 2011

A Barcelona fan les coses bé

10-A, consulta per a la independència a Barcelona... primer pensament? Hi aniran quatre gats i el Sí no obtindrà gaires vots... qui sap; però això no ho sabrem fins el dia en qüestió.
El que sí que està clar és que estan fent les coses molt bé. Que l'Hereu els priva de fer-ne publicitat? L'Hereu se'n va als tribunals. Això és una campanya de debò, amb gent famosa implicada (actors, escriptors, periodistes), que són qui realment poden fer aixecar la gent del sofà! Aquí a Vic, ens va invadir el grandíssim López Tena i l'únic que se li va acudir després de conèixer que menys d'un 50% de la població havia votat va ser dir "que Déu us beneeixi".

Segurament a Barcelona tampoc superaran el 50% de participació, però almenys  s'haurà fet els possibles per aconseguir un bon resultat.

El vídeo de la campanya és enginyós i provocatiu, i crec que farà venir ganes d'anar a votar a més d'un que s'hauria quedat a casa.

Espero no equivocar-me amb les meves paraules i que el referèndum no sigui un fracàs com ha sigut arreu (tant d'organització com de resultats).

diumenge, 13 de març del 2011

Concert de La Tropa

Aquesta és la primera crítica de concert que faig. A partir d'avui, intentaré escriure sobre tots els concerts interessants als quals assisteixi.



La pluja intensa que queia sobre Vic no convidava a sortir de casa, però tot i així no em volia perdre el concert de La Tropa en el marc del Mag Festival, un concert benèfic per a Osona Contra el Càncer. L'última vegada que els havia vist, havia sigut el matí del dissabte de Música Viva, en un concert al mig del Carrer Manlleu de Vic, on ja ens van proporcionar un petit tast de les noves cançons (a més d'oferir-nos un aperitiu de debò!). La grip em va impedir d'assistir al concert de la Torratxa la nit de Nadal i per això realment tenia ganes de tornar-los a sentir després de mig any.

La seva actuació va començar força puntual a dos quarts de 10, malgrat la poca assistència de públic que es va mantenir durant tota l'actuació. El grup, ahir amb 9 components, va començar a tocar les noves cançons del que serà el seu proper disc. Un directe molt dinàmic i lligat que no es va fer gens pesat en cap moment i que, sumat amb el poc temps de què disposaven, va fer que el concert es fes curt.

Les noves cançons són realment excel·lents. La incorporació de Jordi Erra a la bateria ha vingut lligat amb un petit canvi musical a la banda, i potser un cert grau més de professionalitat, però mai sense abandonar l'esperit rumbero/folkero/de pagès, festiu i animat que caracteritza la banda. Tampoc ha desaparegut cap dels instruments de sempre, sinó al contrari: ahir vam poder gaudir del so d'un banjo! Musicalment, com ja es podia observar en el seu anterior àlbum, Un Istiu de merda, es va comprovar que les cançons estan realment molt ben compostes i molt ben resoltes (la qual cosa sempre es d'agrair).

La Tropa és, des del meu punt de vista, el grup osonenc per excel·lència que és capaç de fer ballar i de fer moure a tothom. Ahir, malauradament no ho va aconseguir com normalment per culpa de la poca assistència de públic. Personalment, també m'hauria agradat sentir algun dels hits antics i que tothom coneix; espero que no els oblidin en els pròxims concerts, quan disposin de més temps.

De moment, ja tenim pròxima cita per sentir el grup: serà el 17 d'abril a la Jazz Cava de Vic. No us els perdeu!