dijous, 30 d’agost del 2012

El Madrid guanya la Supercopa al Bernabéu

El Real Madrid ha guanyat la Supercopa d'Espanya a casa després de guanyar el Barça 2-1 en un partit que ha començat molt malament per als blaugrana, però que ha acabat amb un parell d'ocasions molt clares per poder-se emportar el partit. Un empat hauria donat la victòria al conjunt barceloní.

La 1a part ha començat amb un Barça molt erràtic en defensa. Els gols del Madrid han arribat després d'un xut llarg directe a la defensa del Barça. Piqué en el primer gol (marcat per Higuaín) i Mascherano en el segon (Ronaldo), no han sigut capaços de defensar l'atac del Madrid. A més, Adriano ha estat expulsat al minut 27 després de fer caure Cristiano quan el davanter portuguès es quedava sol davant de Valdés. Amb el temps, i malgrat la superioritat numèrica, l'equip madrileny ha fet una passa enrera i el Barça ha començat a ser reconeixible. Just abans de finalitzar la 1a part, Messi ha marcat de falta un golàs espectacular des d'uns 25 metres, en el qual la pilota ha passat per l'esquerra de la defensa; Casillas no ha pogut fer res per aturar-la.

A la 2a part, s'ha recuperat la millor versió del Barça i el Madrid en general ha esperat al darrere, tot i que ha arribat alguna altra vegada a la porteria blaugrana. Valdés, que també ha fet un molt bon 1r temps, ha estat providencial i molt encertat en 4 aturades que han impedit la golejada madrilenya. El Barça, però, no ha pogut aprofitar les ocasions que ha tingut i finalment el Madrid ha guanyat el partit.

El partit d'avui ens ha permès veure debutar Àlex Song, que ha substituït un Busquets cansat i amb massa errades. Els moments del camerunès han sigut bons. Jordi Alba, l'altre fitxatge nou, (que inicialment no era titular, però unes molèsties d'Alves l'han fet acabar entrant a l'equip) també ha donat molt bones sensacions.

Ara el Barça ja es centra en el partit de diumenge contra el València a les 21.30h.

divendres, 24 d’agost del 2012

1a victòria de Tito davant el Real Madrid

El Barça ha guanyat l'anada de la Supercopa davant del Madrid 3 a 2. El partit ha viscut fases de tota mena i ha acabat amb el Madrid retallant distàncies amb un gol on Valdés ha estat poc afortunat.

El partit ha començat amb les línies del Madrid molt amunt, però el Barça no ha tingut gaire dificultats per fer-se amb la possessió de la pilota i, poc a poc, el Madrid ha anat reculant. Amb tot, la primera part ha acabat sense gols i sense cap incidència.

Durant la segona part, però, ha succeït tot el que no havia passat durant la primera. A la 1a arribada del Madrid, en un córner, Cristiano ha pogut marcar. Per sort, la reacció del Barça ha sigut immediata i a la següent jugada, amb una passada a l'espai impecable de Mascherano, Pedro ha pogut empatar. Al minut 24, l'àrbitre ha concedit un penal que Messi ha transformat, i poc després, després d'una jugada magistral d'Iniesta, Xavi ha marcat el 3r. La mala sort ha arribat al minut 39, quan Valdés no ha pogut refusar una pilota que li havia passat Adriano i Di Maria ha pogut aprofitar l'ocasió per marcar. D'aquesta manera, l'eliminatòria queda un pèl més oberta.

En resum, 1r clàssic de Tito Vilanova amb victòria. Els millors del partit han estat Piqué, el que més pilotes ha recuperat i a més demostrant un caràcter ofensiu intens; Iniesta, creant jugades genials buscant espais impossibles i Pedro, sempre atent a les ocasions i demostrat que ha recuperat el gol.

Ens espera, ara, la tornada al Bernabéu, dimecres que ve a les 22.30h.